FAQ

Ile lat trzeba przepracować, aby myśleć o uzyskaniu obywatelstwa?

Najpierw musisz uzyskać kartę rezydenta stałego, a to oznacza, że musisz udokumentować co najmniej 5 lat legalnej pracy w UK. Aby ubiegać się o obywatelstwo, musisz mieć za sobą kolejne 12 miesięcy statusu rezydenta. Więcej na ten temat piszemy w poradniku.